Het dak op, wie zal dat betalen?
19/05/2020

(Dutch) De heer De Vries laat een aankoopkeuring van zijn boot uitvoeren. Anderhalf jaar later lekt water van het dak langs de ramen van het stuurhuis naar binnen. Kan hij verhaal halen bij de expert die zijn boot voor de aankoop heeft gekeurd? Mr. Frits Hommersom licht toe.

(Nederlands) Corona en watersport.
19/03/2020

(Dutch) Onderstaand artikel is slechts bedoeld als een algemeen juridische bijdrage en pretendeert niet de huidige juridische stand van zaken met betrekking tot boven genoemd onderwerp alomvattend te bespreken en dient ook zeker niet opgevat te worden als een concreet juridisch advies. Op dit moment is alles vloeibaar en onderhevig aan wat de bevoegde autoriteiten nu en op kortere dan een latere termijn concreet zullen besluiten. Daarnaast is iedere watersportcasus uniek en dient ad hoc beoordeeld/getoetst te worden aan de hand van de concrete omstandigheden van het geval.

De zaak van de stormschade.
19/03/2020

(Dutch) Nu een compleet alfabet aan stormen aan het voorbij trekken is, lijkt het goed om na te denken over waar bij een extreme weersomstandigheden de verantwoordelijkheden van botenbezitters liggen.

Makler sind wichtig im Kaufprozess. Doch was genau ist ihre Rolle dabei?
02/03/2020

(Dutch) Frits Hommersom ist seit 20 Jahren als Rechtsanwalt spezialisiert auf alle Themen rund um die Freizeitschifffahrt. Denn leider geht auch beim liebsten Hobby nicht immer alles reibungslos vonstatten. In seiner Kolumne bearbeitet er für Stegfunk.de heute das Thema Makler und ihre Rolle im Kaufprozess

Garantietermijn vs. redelijke economische levensduur.
02/03/2020

(Deutsch) Rob Pietersen had een motorjacht. Toen de dieselmotoren aan vervanging toe waren, liet hij nieuwe inbouwen. Bij de ingebruikname ging het al mis. Hij hoorde een storende rammel plus een tikkend geluid en zag een overmatige rookontwikkeling. Pietersen sprak de inbouwende werf aan en die ging naar de leverancier. Deze wees weer naar de werf en stelde dat de fout lag in de door de werf ingebouwde schroefasinstallatie. De werf op haar beurt stelde dat de motoren van de leverancier ondeugdelijk waren.

Commissie Ledenservice, workshop verzekeringen.
18/02/2020

(Dutch) Op zaterdag 19 oktober is de Commissie Ledenservice het nieuwe seizoen gestart. Deze keer was het thema, verzekeringen, en wat daar al bij komt kijken.