(Nederlands) Aankoopkeuring uitgevoerd (Stegfunk)
09/07/2020

Herr Van Vuren ließ vor dem Kauf seines Bootes ein Ankaufgutachten erstellen. Eineinhalb Jahre später lief Wasser vom Dach entlang der Fenster des Steuerhauses herein. Kann er von dem Experten Schadenersatz bekommen?

De zaak van de uitbrander.
26/06/2020

(Holländisch) De heer Smulders dacht de boot van zijn dromen te hebben gevonden, maar in plaats daarvan bleek hij een schip te hebben aangeschaft dat bij een brand betrokken was. Deze zaak beschouwt mr. Frits Hommersom als de meest bizarre in zijn praktijk tot op heden.

(Nederlands) Geen recht op thuiswerken vanwege coronacrisis.
24/06/2020

(Holländisch) Hoewel de overheid een advies heeft geformuleerd in het kader van de coronacrisis over thuiswerken dat er op neerkomt om tot september dat zoveel mogelijk te doen, wil dat nog niet zeggen dat je als werknemer daar ook een recht aan kunt ontlenen, zo oordeelde de kantonrechter te Nijmegen in een kort geding.

Het dak op, wie zal dat betalen?
19/05/2020

(Holländisch) De heer De Vries laat een aankoopkeuring van zijn boot uitvoeren. Anderhalf jaar later lekt water van het dak langs de ramen van het stuurhuis naar binnen. Kan hij verhaal halen bij de expert die zijn boot voor de aankoop heeft gekeurd? Mr. Frits Hommersom licht toe.

Corona und Wassersport.
19/03/2020

Der nachfolgende Artikel ist nur als allgemeiner juristischer Beitrag gedacht und erhebt nicht den Anspruch, den aktuellen Rechtsstand zu dem oben genannten Thema umfassend zu diskutieren und ist sicherlich nicht als konkrete Rechtsberatung zu verstehen. Gegenw√§rtig ist alles im Fluss und vieles h√§ngt davon ab, was die zust√§ndigen Beh√∂rden jetzt und in Zukunft konkret entscheiden werden. Dar√ľber hinaus ist jeder Wassersportfall einzigartig und muss ad hoc auf der Grundlage der konkreten Umst√§nde des Falles beurteilt/gepr√ľft werden.

De zaak van de stormschade.
19/03/2020

(Holländisch) Nu een compleet alfabet aan stormen aan het voorbij trekken is, lijkt het goed om na te denken over waar bij een extreme weersomstandigheden de verantwoordelijkheden van botenbezitters liggen.