Deelreparatie van oude wetgeving.
31/12/2019

(Holländisch) Op 1 januari 2020 treedt de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) in werking voor werkgevers. De WAB is gedeeltelijk een reparatie van de in 2015 ingevoerde Wet Werk en Zekerheid (WWZ). De meest in het oog springende wijzigingen van de WAB zijn hieronder samengevat.

Slapende dienstverbanden ontslapen?!
12/11/2019

(Holländisch) Een kwestie die sedert de intreding van de WWZ in 2015 begon te spelen was die van het zogenaamde slapende dienstverband. Deze situatie doet zich voor wanneer een werknemer de tweejaarstermijn van arbeidsongeschiktheid heeft volgemaakt, waarna de loondoorbetalingsverplichting van de werkgever tot een einde komt.

Vaarexpert, Lastige vragen 04.
27/03/2019

(Holländisch) Ieder jaar zorg ik dat mijn boot goed is voorbereid op de winter. Ik maak het schip volledig winterklaar om het maximaal te beveiligen tegen de elementen. Vorige winter bleek tot mijn schrik dat de motor toch vorstschade had opgelopen. Dit betekende ruim ‚ā¨ 6.000 aan reparatiekosten. Mijn verzekeraar heeft intussen gemeld dat ze dit bedrag niet gaan vergoeden. Is dat terecht?‚ÄĚ

(Nederlands) Vaarexpert, Lastige vragen 03.
12/12/2018

(Holländisch) Afgelopen zomer kocht ik een boot van meer dan tien jaar oud. De verkoper zei dat het schip nog geen twee jaar geleden een anti-osmosebehandeling had gehad en ik liet het daarom niet keuren. Nu het schip op de kant staat, blijkt dat het onderwaterschip wel degelijk osmose heeft en het is onwaarschijnlijk dat dit pas na mijn aankoop is ontstaan. Kan ik de schade nog verhalen op de verkoper?

Vaarexpert, Lastige vragen 02.
22/08/2018

(Holländisch) Ik heb een motorboot gekocht. Prachtig ding en de prijs was niet verkeerd. Maar nu blijkt dat mijn jacht in het scheepsregister is opgenomen en dat de vorige eigenaar dit ook niet wist. Wat betekent dit voor mij? Is het wel echt mijn jacht of officieel nog steeds eigendom van de man die in het scheepsregister vermeld staat?‚ÄĚ

AVG, wat moet ik er mee?
15/08/2018

De Algemene verordening gegevensverwerking (AVG) is per 25 mei van dit jaar in werking getreden. Er is al heel wat over de nieuwe Europese privacywetgeving geschreven, maar in kleine ondernemingen zoals die veel in de jachtbouw actief zijn, is niet altijd alles op orde. Daarom een compact overzicht met belangrijke punten om op te letten.