Beschikkingsbevoegdheid.
10/06/2018

(Holländisch) DE VRAAG: “Ik zoek al een tijd een bepaald type sloep en heb er nu een op Marktplaats gezien. Die stond echter te koop voor een waanzinnig lage prijs. Een buitenkans dacht ik in eerste instantie. Maar toen vroeg ik me af of dit wel zuivere koffie is. Wat als het om een gestolen boot blijkt te gaan? Ben ik dan straks zowel mijn geld als de boot kwijt?

Vaarexpert: Lastige watersport vragen beantwoord.
06/03/2018

(Holländisch) De vraag: Tijdens de storm van 3 januari raakten in Urk nogal wat jachten beschadigd. Dat kwam doordat de daar afgemeerde ‘Ark van Noach’ op drift raakte en tegen die boten aanvoer. En dat had, zo las ik, weer iets te maken met bolders die uit de kade waren gebroken. Gelukkig was er alleen materiĂ«le schade. Maar hoe en op wie verhaal je die in zo’n geval als het jouw boot betreft?

Vijf jaar celstraf voor een aanvaring op de Loosdrechtse plassen.
13/12/2017

Leider ist der Eintrag nur auf NiederlĂ€ndisch verfĂŒgbar.

Opdracht gegeven of niet?
28/10/2017

(Holländisch) Het komt regelmatig voor dat een discussie ontstaat tussen de opdrachtgever en de werf/reparateur over de hoogte van de factuur. Er is misschien ooit een bedrag afgesproken voor een refit, maar vervolgens is er meerwerk uitgevoerd, komt de opdrachtgever beduidend duurder uit en weigert te betalen.

Wat mag een sleep je kosten?
11/10/2017

(Holländisch) Het kan je gebeuren, vastlopen en losgetrokken moeten worden. De omstandigheden waaronder dat gebeurt, bepalen de prijs die de berger daarvoor vraagt. En dus geldt ook hier: pas op je zaak.

(Nederlands) Keur vooraf, niet achteraf!
14/05/2017

(Holländisch) Dat het verstandig is om bij de koop van een tweedehands schip niet alleen op de blauwe ogen van de verkoper te vertrouwen, is menig watersporter wel duidelijk, al dan niet door schade en schande. Waarom zou je een schip pas keuren als de koop al gesloten is?